torsdag 26 december 2019

Gratäng med julskinka och potatis




Rester i kylskåpet? Det svarar väl alla ja på så här på annandagen. Det kan ses som ett bekymmer, men också som en tillgång - jag väljer det senare. I kväll blir det en liten gratäng där strimlad julskinka får sällskap av lite kokt potatis och purjolök. Hela härligheten serveras med rester av picklad rödkål eller den sallad du önskar.

Ingredienser till 2 portioner

  • några strimlade skivor julskinka (1-2 hg)
  • 4 skivade kokta kalla potatisar
  • ½ strimlad purjolök
  • 1 msk finskuren gräslök
  • 1½ dl riven lagrad ost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Varva potatis, skinka och purjolök i formen. Börja och sluta med potatis. Toppa med ost och gräslök.
  3. Vispa ihop grädde och crème fraiche. Smaksätt med salt och peppar. Häll blandningen i formen.
  4. Grädda i ugnen i 25-30 minuter.
  5. Servera med picklad rödkål eller en sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar