Ugnsbakad röding med romsås och primörer
Ingredienser till 4 portioner
- 4 rödingfiléer
- rapsolja att vända fisken i
- salt och nymalen svartpeppar
Romsås
- 100 g sikrom eller annan fiskrom
- 2 dl crème fraiche
- 1 finhackad schalottenlök
- rivet skal av ½ citron
- 2 msk finskuren dill
- salt och peppar
Rostade primörer
- ½ kg färskpotatis
- 1 bunt grön sparris
- 8 knippmorötter
- olivolja
- rivet skal av en ½ citron
Gör så här:
- Blanda ingredienserna till romsåsen. Smaka av med salt och peppar. Ställ såsen i kylen fram till serveringen
- Tvätta och halvera potatisen. Skölj och skrapa morötterna försiktigt. Bryt av den nedre grova delen på sparrisstjälkarna.
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
- Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över citronskal och ringla över lite olivolja. Rosta mitt i ugnen cirka 10 minuter. Ta ut och lägg på morötter. Salta och fortsätt rosta 10 minuter.
- Ta ut och lägg på sparris. Salta och blanda om. Fortsätt rosta tills potatis och morötter är nästan klara, 5-10 minuter.
- Sänk ugnstemperaturen till 150 grader (inte varmluft).
- Häll ut lite rapsolja på en plåt och vänd fisken i oljan så att de får olja runt om. Salta köttsidan och baka fisken med skinnsidan uppåt. Baka i ugnen cirka 10 minuter tills skinnet går lätt att dra av
- Servera fiskfiléerna med de rostade primörerna och romsåsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar