lördag 15 juni 2019

Ugnsbakad röding med romsås och primörer

Ingredienser till 4 portioner

  • 4 rödingfiléer
  • rapsolja att vända fisken i
  • salt och nymalen svartpeppar

Romsås

  • 100 g sikrom eller annan fiskrom
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 finhackad schalottenlök
  • rivet skal av ½ citron
  • 2 msk finskuren dill
  • salt och peppar

Rostade primörer

  • ½ kg färskpotatis
  • 1 bunt grön sparris
  • 8 knippmorötter
  • olivolja
  • rivet skal av en ½ citron

Gör så här:

  1. Blanda ingredienserna till romsåsen. Smaka av med salt och peppar. Ställ såsen i kylen fram till serveringen
  2. Tvätta och halvera potatisen. Skölj och skrapa morötterna försiktigt. Bryt av den nedre grova delen på sparrisstjälkarna.
  3. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  4. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över citronskal och ringla över lite olivolja. Rosta mitt i ugnen cirka 10 minuter. Ta ut och lägg på morötter. Salta och fortsätt rosta 10 minuter.
  5. Ta ut och lägg på sparris. Salta och blanda om. Fortsätt rosta tills potatis och morötter är nästan klara, 5-10 minuter.
  6. Sänk ugnstemperaturen till 150 grader (inte varmluft).
  7. Häll ut lite rapsolja på en plåt och vänd fisken i oljan så att de får olja runt om. Salta köttsidan och baka fisken med skinnsidan uppåt. Baka i ugnen cirka 10 minuter tills skinnet går lätt att dra av
  8. Servera fiskfiléerna med de rostade primörerna och romsåsen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar