tisdag 21 maj 2019

Panini med fläskfilé



Idag går vi vidare på resttemat. Lite marinerad fläskfilé fanns också i kylskåpet sedan helgen, men inte så mycket att det räckte till en middag. Några skivor marinerad fläskfilé stoppades i ciabattabröd  tillsammans med grön pesto, brieost (också överbliven) och lite basilika från balkongen. Bröden fick gå en vända i smörgåsgrillen och där hade vi en lunch som påminner om Italien.

Lunch till 2

  • 2 ciabattabröd - recept finns på bloggen om du är sugen på att baka
  • en klick grön pesto
  • tunna skivor av marinerad fläskfilé
  • en liten bit brieost (eller annan dessertost)
  • några basilikablad

Gör så här:

  1. Dela ciabattabröden vågrätt, men låt bröden sitta ihop längs ena sidan. Bred pesto på de 4 snittade skivorna. 
  2. Fyll bröden med fläskfilé och skivor av brieost. Toppa med lite basilika och lägg ihop bröden.
  3. Grilla i smörgåsgrill eller våffeljärn.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar