Idag går vi vidare på resttemat. Lite marinerad fläskfilé fanns också i kylskåpet sedan helgen, men inte så mycket att det räckte till en middag. Några skivor marinerad fläskfilé stoppades i ciabattabröd tillsammans med grön pesto, brieost (också överbliven) och lite basilika från balkongen. Bröden fick gå en vända i smörgåsgrillen och där hade vi en lunch som påminner om Italien.
Lunch till 2
- 2 ciabattabröd - recept finns på bloggen om du är sugen på att baka
- en klick grön pesto
- tunna skivor av marinerad fläskfilé
- en liten bit brieost (eller annan dessertost)
- några basilikablad
Gör så här:
- Dela ciabattabröden vågrätt, men låt bröden sitta ihop längs ena sidan. Bred pesto på de 4 snittade skivorna.
- Fyll bröden med fläskfilé och skivor av brieost. Toppa med lite basilika och lägg ihop bröden.
- Grilla i smörgåsgrill eller våffeljärn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar