måndag 20 maj 2019

Restkyckling




Efter helgens buffë fanns diverse rester kvar. Idag tar jag hand om det som blev över av kycklingspetten. Pasta och lite grönsaker blev tillsammans med kycklingen en hel rätt. Dessutom toppade jag med lite brieost och måndagens middag blev en riktig festmåltid!

Ingredienser till 2 portioner

  • 250 g fylld pasta
  • rester av grillade kycklingspett (eller annat kött du har över)
  • 35 g (½ påse) babyspenat
  • några halverade småtomater
  • några halverade kalamataoliver
  • 1 dl pesto rosso
  • 1 liten bit brie eller annan dessertost

Gör så här:

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt förpackningen.
  2. Dela kycklingen i lagom stora munsbitar och fräs upp dem i lite olja i en stekpanna.
  3. Blanda pastan med spenatbladen, kycklingen, peston, tomaterna och oliverna.
  4. Lägg upp i två djupa tallrikar och toppa med bitar av brieost.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar