Sparris med lax och confiterad äggula
|
Förrätt i sparristider |
Ingredienser till 2 portioner
- 2 äggulor
- rapsolja
- 2 vita sparrisar
- 4 gröna sparrisar
- smör att steka i
- flingsalt och nymalen svartpeppar
- 100g kallrökt lax
- blad av färsk timjan att strö över
- några flagor parmesanost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 63 grader (eller 65 om du inte har en ugn som klarar fininställningen)
- Lägg äggulorna i varsin liten kopp och täck med rapsolja.
- Ställ kopparna i ugnen och låt dem bakas ca 25 minuter.
- Ta ut kopparna ur ugnen och låt svalna.
- Skala och koka de vita sparrisarna knappt klara i saltat vatten. Lägg dem i kallt vatten för att stoppa kokningen.
- Skär de kokta vita sparrisarna och de råa gröna i mindre bitar. Stek bitarna i smör. Strö över flingsalt och mal över lite svartpeppar
- Lägg upp sparris, skivor av lax och äggulor på två tallrikar.
- Plocka bladen av färsk timjan och strö över. Avsluta med några flagor parmesanost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar