söndag 1 april 2018

Citronfromage

Påskdessert!
Citronfromage är en fräsch dessert efter en påskmiddag. Lätt att göra i förväg. Här har jag toppat den med jordgubbar, citronmeliss och ett par chokladägg, men alla bär eller bara lite rivet citronskal är också gott.

 

Ingredienser till 6 portioner

  • 4 gelatinblad
  • 4 äggulor
  • 1½ dl strösocker
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här:

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Vispa socker och äggulor vitt och pösigt.
  3. Häll citronsaften i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och smält dem i citronsaften på låg värme.
  4. Häll citronsaften försiktigt i äggvispet under omrörning. Tillsätt det rivna citronskalet.
  5. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten.
  6. Fördela smeten i 6 glas och ställ dem i kylen minst 1 timme före servering.
  7. Toppa fromagen med t.ex. bär och citronmeliss.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar