|
Påskdessert! |
Citronfromage är en fräsch dessert efter en påskmiddag. Lätt att göra i förväg. Här har jag toppat den med jordgubbar, citronmeliss och ett par chokladägg, men alla bär eller bara lite rivet citronskal är också gott.
Ingredienser till 6 portioner
- 4 gelatinblad
- 4 äggulor
- 1½ dl strösocker
- 1 citron, rivet skal och saft
- 3 dl vispgrädde
Gör så här:
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
- Vispa socker och äggulor vitt och pösigt.
- Häll citronsaften i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och smält dem i citronsaften på låg värme.
- Häll citronsaften försiktigt i äggvispet under omrörning. Tillsätt det rivna citronskalet.
- Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten.
- Fördela smeten i 6 glas och ställ dem i kylen minst 1 timme före servering.
- Toppa fromagen med t.ex. bär och citronmeliss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar