tisdag 10 april 2018

Lax med ärtsås



Det gäller att locka fram våren så här i april. Med lite tulpaner och en härligt grön laxrätt kan vi i alla fall låtsas att våren kommit.

Ingredienser till 2 portioner

  • 300 g laxfilé utan skinn
  • olivolja att ringla över
  • salt och nymalen svartpeppar

Ärtsås

  • 1½ dl frysta ärter
  • ½ dl vatten
  • ½ dl torrt vitt vin
  • ½ msk hummerfond
  • ½ dl crème fraiche
  • 2 msk färskriven pepparrot
  • salt och nymalen vitpeppar

Till servering

  • pressad potatis
  • ärtskott

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Dela fisken i 2 portionsbitar och lägg dem i en ugnsform. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Baka fisken mitt i ugnen tills den har 47 graders innertemperatur.
  3. Koka upp ärter, vatten, vin och fond i en kastrull.Koka 1 minut. Mixa med stavmixer och smaka av med salt och peppar. Blanda ner crème fraiche och pepparrot strax före servering.
  4. Servera fisken tillsammans med såsen och pressad potatis. Toppa med några ärtskott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar