Det gäller att locka fram våren så här i april. Med lite tulpaner och en härligt grön laxrätt kan vi i alla fall låtsas att våren kommit.
Ingredienser till 2 portioner
- 300 g laxfilé utan skinn
- olivolja att ringla över
- salt och nymalen svartpeppar
Ärtsås
- 1½ dl frysta ärter
- ½ dl vatten
- ½ dl torrt vitt vin
- ½ msk hummerfond
- ½ dl crème fraiche
- 2 msk färskriven pepparrot
- salt och nymalen vitpeppar
Till servering
- pressad potatis
- ärtskott
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Dela fisken i 2 portionsbitar och lägg dem i en ugnsform. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Baka fisken mitt i ugnen tills den har 47 graders innertemperatur.
- Koka upp ärter, vatten, vin och fond i en kastrull.Koka 1 minut. Mixa med stavmixer och smaka av med salt och peppar. Blanda ner crème fraiche och pepparrot strax före servering.
- Servera fisken tillsammans med såsen och pressad potatis. Toppa med några ärtskott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar