Laxfärserad rödtunga med vitvinssås och laxrom |
Servera med färskpotatis eller pressad potatis och vaxbönor/haricots verts.
Ingredienser till 2 portioner
- 3-4 hg rödtungafilé
- 125 g laxfilé
- salt och nymalen vitpeppar
- ½ uppvispat ägg
- 2 msk grädde
Vitvinssås
- 1½ dl vitt vin
- 1 finhackad schalottenlök
- 1 msk fiskfond
- 1½ dl grädde
- 1 liten nypa kajennpeppar
- 1-2 tsk majsstärkelse
- 1 msk finskuren gräslök
Topping
- laxrom eller löjrom
- gräslök
Gör så här:
- Kör laxen i en matberedare. Tillsätt ägg, salt och peppar och kör ihop smeten. Späd med grädde medan matberedaren går.
- Dela fiskfiléerna på längden och lägg ut dem på en skärbräda. Salta och mal över vitpeppar. Lägg en klick laxfärs på varje filé och rulla ihop dem från huvudsidan.
- Blanda vitt vin, schalottenlök, fiskfond och grädde i en vid kastrull. Låt koka ett par minuter.
- Ställ fiskrullarna i såskastrullen och sjud under lock tills fisken är vit (ca 7 minuter).
- Ta upp fisken och håll den varm.
- Smaka av såsen med kajennpeppar och red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Tillsätt gräslöken.
- Toppa fiskrullarna med laxrom och gräslök.Servera med såsen, färskpotatis och lätt kokta bönor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar