onsdag 28 mars 2018

Parisersmörgås



Parisersmörgås, eller som den ofta kallas Parisare, är en klassiker på det svenska matbordet. En Parisare är egentligen grillad falukorv mellan två grillade bröd. En Parisersmörgås är snarare Biff Lindström på stekt bröd med ett ägg på toppen.

Ingredienser till 4 parisare

  • 4 hg nötfärs
  • 1 ägg
  • 3 msk grädde
  • 3 msk hackad  gul lök
  • 3 msk hackade inlagda rödbetor
  • 3 msk hackad ättiksgurka
  • 3 msk hackad kapris
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 4 skivor ljust bröd
  • 4 ägg

Gör så här:

  1. Rör ner ägg, lök, rödbetor, gurka och kapris i färsen. Smaksätt med salt och peppar och rör ner grädden.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna och stek brödskivorna gyllene på ena sidan.
  3. Fördela färsen på brödskivornas stekta sida. Hetta upp stekpannan igen och lägg i brödskivorna med färsen nedåt. Stek på medelvärme i ca 4 minuter. Vänd och stek brödsidan i någon minut.
  4. Stek äggen på ena sidan i någon minut.
  5. Servera smörgåsen toppad med stekt ägg, tomater och picklad rödlök.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar