En klassisk Biff Rydberg gör man på oxfilé, men vi hade rådjursstek till middag för ett par veckor sedan, och när den legat ett tag i frysen tog jag fram köttet för att göra en resträtt av det festligare slaget.
Ingredienser till 2 portioner
- 350 g rådjursstek (eller annan köttrest av nöt eller vilt)
- 5-6 potatisar
- 1 gul lök
- olja och smör att steka i
- salt och nymalen svartpeppar
- en nypa socker
- soja
Senapskräm
- 1 dl vispgrädde
- ½ msk dijonsenap
- en nypa socker
- salt
Till servering
- 2 äggulor
- hackad persilja
Gör så här:
- Vispa grädden lätt och vispa i senap, socker och salt. Smaka av och ställ i kylen fram till servering.
- Skala potatis och lök. Tärna potatisen i jämna kuber, ca 1½-2 cm.
- Skölj potatisen i vatten för att dra ur stärkelsen. Torka potatisen och stek den i smör och olja. Salta, peppra och håll potatisen varm i ugnen (100 grader)
- Hacka löken och stek den mjuk i smör, salta och peppra. Tillsätt en nypa socker och lite soja.
- Tärna köttet i kuber, jämnstora med potatisen och stek hastigt i smör. Smaka av med salt och peppar. Låt rinna av.
- Lägg upp på serveringsfat i snygga rader. Strö över persilja.
- Garnera med äggulor i äggskal och servera med senapskräm.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar