söndag 4 mars 2018

Biff Rydberg på rester





En klassisk Biff Rydberg gör man på oxfilé, men vi hade rådjursstek till middag för ett par veckor sedan, och när den legat ett tag i frysen tog jag fram köttet för att göra en resträtt av det festligare slaget.

Ingredienser till 2 portioner

  • 350 g rådjursstek (eller annan köttrest av nöt eller vilt)
  • 5-6 potatisar
  • 1 gul lök
  • olja och smör att steka i
  • salt och nymalen svartpeppar
  • en nypa socker
  • soja

Senapskräm

  • 1 dl vispgrädde
  • ½ msk dijonsenap
  • en nypa socker
  • salt


Till servering
  • 2 äggulor
  • hackad persilja

Gör så här:

  1. Vispa grädden lätt och vispa i senap, socker och salt. Smaka av och ställ i kylen fram till servering.
  2. Skala potatis och lök. Tärna potatisen i jämna kuber, ca 1½-2 cm.
  3. Skölj potatisen i vatten för att dra ur stärkelsen. Torka potatisen och stek den i smör och olja. Salta, peppra och håll potatisen varm i ugnen (100 grader)
  4. Hacka löken och stek den mjuk i smör, salta och peppra. Tillsätt en nypa socker och lite soja.
  5. Tärna köttet i kuber, jämnstora med potatisen och stek hastigt i smör. Smaka av med salt och peppar. Låt rinna av.
  6. Lägg upp på serveringsfat i snygga rader. Strö över persilja.
  7. Garnera med äggulor i äggskal och servera med senapskräm.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar