fredag 2 mars 2018

Grönsakssoppa med kyckling och senapskräm



Vinterkyla - då behövs en värmande soppa. Rotsaker ger god smak och mättar bra. Toppa med senapskräm och servera med ett gott hembakat bröd. Utan kyckling får du en god vegetarisk soppa.

Ingredienser till 2 portioner

  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 300 g kycklingfilé i skivor
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1/4 rotselleri
  • 1 liten purjolök
  • 3 potatisar
  • 2 tsk blandade torkade kryddor
  • 1 lagerblad
  • 5 vitpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 msk hackad bladpersilja

Senapskräm

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 tsk dijonsenap

Gör så här:

  1. Skär alla grönsaker i jämnstora bitar (ca 2x2 cm).
  2. Koka upp grönsaksbuljongen.
  3. Lägg grönsakerna, kycklingen, lagerblad och pepparkorn i buljongen och koka tills grönsakerna är mjuka (ca 20 minuter). Tillsätt örtkryddor och smaka av med salt och peppar. Avsluta med hackad bladpersilja.
  4. Rör ihop ingredienserna till senapskrämen och servera den tillsammans med den varma soppan och ett gott bröd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar