måndag 29 januari 2018

Ärtbiffar med grön sallad

En riktigt grön middag!


Gröna ärter kvar efter gårdagens middag, vad gör man då. Jag mixade ner dem tillsammans med kikärter till en biffärs, jättegott. Till de gröna biffarna serverar jag en grön sallad gjord på vitkål och grönkål samt lite turkisk yoghurt smaksatt med vitlök.


Forma biffarna med vattensköljda händer


Ingredienser till 2 portioner

  • 1 pkt kikärter
  • 2 dl kokta gröna ärter (eller så mycket du råkar ha)
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ gul lök
  • salt och nymalen svartpeppar
  • rapsolja till stekning

Två kålsorter i en riktigt grön sallad

Grön sallad

  • en klyfta vitkål
  • några grönkålsblad
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk olivolja

Gör så här:

  1. Skölj grönkålen och skär bort den grova mittnerven. Kör grönkål och vitlök i matberedaren. Smaksätt med salt, vitpeppar, olja och vinäger.
  2. Kör lök och vitlök i matberedaren till en finhackad massa.
  3. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Kör kikärter och ärter i matberedaren tillsammans med lökhacket och persilja.
  4. Blanda med ägg och ströbröd till en jämn smet. Forma biffar med vattensköljda händer och lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
  5. Stek biffarna i rapsolja ett par minuter på varje sida.
  6. Servera biffarna med grönsallad och lite turkisk yoghurt smaksatt med riven vitlök.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar