Fläskkotletter är tacksamma att smaksätta med en god marinad med örtkryddor. Karrékotletter är ett annat gott alternativ. Servera kotletterna med potatisgratäng och en god sås där marinaden ger mycket smak.
Ingredienser till 2 portioner
- 2 fläskkotletter eller karrékotletter
- salt och nymalen svartpeppar
Marinad
- 2 msk japansk soja
- 2 msk ketjap manis
- 2 msk olivolja
- ½ msk finhackad färsk timjan
- ½ msk finhackad färsk rosmarin
- salt och nymalen svartpeppar
Sås
- ½ finhackad röd lök
- 1 dl rött vin
- marinaden
- 1 dl vatten
- 1 tsk koncentrerad oxfond
- 1 tsk majsstärkelse utrörd i lite vatten
- salt och nymalen svartpeppar
Potatisgratäng
Länk till mitt recept:
Gör så här:
- Blanda samman ingredienserna till marinaden och lägg den tillsammans med kotletterna i dubbla plastpåsar. Låt köttet marinera ett par timmar eller över natten.
- Gör potatisgratängen enligt receptet (det tar ungefär en timme).
- Ta upp kotletterna ur marinaden och torka av dem med hushållspapper. Salta, peppra och stek dem i smör och rapsolja på medelvärme. Passa noga så att kotletterna inte bränns - marinaden gör att de lätt bränns vid.
- Koka samman rödlök med vin, vatten, fond och marinaden. Koka tills ungefär hälften återstår. Sila av och häll tillbaka i kastrullen. Smaka av med salt och peppar. Red såsen med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
- Servera gärna lättkokta grönsaker till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar