Spaghetti med köttfärssås går alltid hem, men en vegetarisk sås till pastan är inte heller att förakta.
Ingredienser till 2 portioner
- 1 liten gul lök
- 1 stor morot
- en bit rotselleri eller ett par stjälkar bladselleri
- 1 vitlöksklyfta
- ½ zucchini
- 2 msk tomatpuré
- 200 g krossade tomater
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 msk torkad oregano
- ½ dl hackad timjan och basilika
- 1 dl rött vin
- 1 dl vatten
- 1½ dl röda linser
- salt och nymalen svartpeppar
- olja att fräsa i
Gör så här:
- Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna morötter, selleri och zucchini.
- Hetta upp lite olja i en stekgryta. Fräs lök, vitlök, morot och selleri tills blandningen mjuknat och fått lite färg. Tillsätt tomatpurén och låt den rostas någon minut. Lägg i zucchini och fräs ytterligare någon minut.
- Slå på vinet och låt det koka in. Tillsätt vatten, krossade tomater och en buljongtärning.
- Tillsätt örtkryddor och låt såsen koka sakta i 15 minuter.
- Häll i linserna och koka alltsammans tills linserna är mjuka, ca 15 minuter.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
- Häll av pastan och spara lite kokvatten.
- Blanda sås och pasta och eventuellt en skvätt kokvatten.
- Servera på djupa tallrikar och toppa med riven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar