lördag 6 februari 2021

Rödtungafiléer med kallrökt lax


Servera fisken med pressad potatis och en fräsch sallad på fänkål och äpple


 Ingredienser till 2 portioner

  • 4 hg rödtungafiléer
  • 150 g kallrökt lax i tunna skivor (välj ASC-märkt lax)
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 dl vitt vin
  • 1½ dl grädde
  • 2 tsk koncentrerad fiskfond
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 dl riven parmesan

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg ut fiskfiléerna med köttsidan uppåt. Salta lätt och lägg på lite rökt lax på varje filé. Rulla ihop och lägg fisken i en ugnsform.
  3. Hacka schalottenlöken och fräs i lite smör utan att löken tar färg. Häll på vinet och koka upp så att hälften av vinet kokar bort. Häll i grädde och fond. Koka ihop i några minuter och smaka av med salt och peppar.
  4. Häll såsen över fisken och strö över parmesan.
  5. Baka av mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  6. Lägg upp på varma tallrikar tillsammans med pressad potatis och en sallad på fänkål och äpple.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar