Servera fisken med pressad potatis och en fräsch sallad på fänkål och äpple
Ingredienser till 2 portioner
- 4 hg rödtungafiléer
- 150 g kallrökt lax i tunna skivor (välj ASC-märkt lax)
- 1 finhackad schalottenlök
- 1 dl vitt vin
- 1½ dl grädde
- 2 tsk koncentrerad fiskfond
- salt och nymalen vitpeppar
- 1 msk smör
- 1 dl riven parmesan
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg ut fiskfiléerna med köttsidan uppåt. Salta lätt och lägg på lite rökt lax på varje filé. Rulla ihop och lägg fisken i en ugnsform.
- Hacka schalottenlöken och fräs i lite smör utan att löken tar färg. Häll på vinet och koka upp så att hälften av vinet kokar bort. Häll i grädde och fond. Koka ihop i några minuter och smaka av med salt och peppar.
- Häll såsen över fisken och strö över parmesan.
- Baka av mitt i ugnen i ca 15 minuter.
- Lägg upp på varma tallrikar tillsammans med pressad potatis och en sallad på fänkål och äpple.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar