I kväll blir det rödtunga igen - det är en favoritfisk som råkade finnas i fiskdisken idag. Idag rostar jag blomkål med lite parmesan i ugnen som tillbehör och serverar härligheten med vitvinssås och ett len potatispuré.
Ingredienser till 2 portioner
- 400 g rödtungafiléer
- salt och nymalen svartpeppar
- olivolja att ringla över
Vitvinssås
- 1 finhackad schalottenlök
- 1 dl vitt vin
- 1½ dl grädde
- 2 tsk koncentrerad fiskfond
- salt och nymalen vitpeppar
- 1 msk smör
- finskuren dill
Rostad blomkål
- ½ litet blomkålshuvud
- ½ tsk salt och lite nymalen svartpeppar
- olivolja att ringla över
- ½ dl finriven parmesanost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
- Skär blomkålen i centimetertjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Salta och mal över lite svartpeppar. Ringla över lite olivolja.
- Hacka schalottenlöken och fräs i lite smör utan att löken tar färg. Häll på vinet och koka upp så att hälften av vinet kokar bort. Häll i grädde och fond och koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar och rör ner lite finskuren dill.
- Salta och peppra rödtungan, rulla ihop och lägg filéerna i en ugnsform. Häll såsen över fisken.
- Sätt in fisk och blomkål samtidigt i ugnen. Efter 10 minuter strör du över lite parmesan på blomkålen och fortsätter baka av i 5 minuter. Kontrollera att fisken är klar (ca 47 grader) och ta ut alltsammans ur ugnen.
- Servera på varma tallrikar med potatispuré.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar