Julskinka kvar? Då är det dags att ta fram mitt tidigare recept på purjosoppa med skinka! Ett godare sätt att använda resterna av den nu kanske lite tjatiga julskinkan finns inte. Här kommer reprisen:
Ingredienser till 4 portioner
- 3 purjolökar
- 1 gul lök
- 1 msk rapsolja att fräsa i
- 7 dl kycklingbuljong
- salt och nymalen svartpeppar
- 150 g mjukost (t ex Kavli blå)
- 1½ dl grädde
- 1½ dl lagrad riven ost
- 3 dl strimlad kokt skinka
- ½ slanggurka
- 1 knippe hackad bladpersilja
Gör så här:
- Skär purjolöken (även det gröna) i ganska grova bitar. Skiva den gula löken och fräs alltsammans i olja utan att löken tar färg. Slå på buljongen och låt alltsammans koka under lock i 20 minuter.
- Blanda ner mjukosten och när den smält även grädden. Värm alltsammans igen och dra kastrullen från värmen. Rör ner den rivna osten och den strimlade skinkan.
- Skär gurkan i stavar och blanda ner den tillsammans med persiljan inför serveringen. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar