Vanligtvis brukar vi alltid ha ris à la Malta som dessert efter lutfisken på annandagen. I år byter jag ut den mot en gotländsk saffranspannkaka och serverar den med en klick vispgrädde och nykokt sylt på frusna bär.
Ingredienser
- 1 påse saffran
- ½ tsk salt
- 3 ägg
- 4 dl standardmjölk
- 1 dl socker
- 1 kg risgrynsgröt - helst hemkokt, men även den köpta fungerar väl
Gör så här:
- Mortla saffran tillsammans med saltet.
- Blanda ägg, mjölk och socker och rör ner blandningen i gröten tillsammans med saffranssaltet så att allt är väl blandat.
- Häll upp blandningen i en smord form och grädda i 175 grader tills smeten stannar. Hur lång tid detta tar beror på hur vid formen är och hur tjock pannkakan blir. Räkna med 30-50 minuter.
- Låt saffranspannkakan svalna och servera den ljummen med grädde och sylt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar