onsdag 26 december 2018

Saffranspannkaka



Vanligtvis brukar vi alltid ha ris à la Malta som dessert efter lutfisken på annandagen. I år byter jag ut den mot en gotländsk saffranspannkaka och serverar den med en klick vispgrädde och nykokt sylt på frusna bär.

Ingredienser

  • 1 påse saffran
  • ½ tsk salt
  • 3 ägg
  • 4 dl standardmjölk
  • 1 dl socker
  • 1 kg risgrynsgröt - helst hemkokt, men även den köpta fungerar väl

Gör så här:

  1. Mortla saffran tillsammans med saltet.
  2. Blanda ägg, mjölk och socker och rör ner blandningen i gröten tillsammans med saffranssaltet så att allt är väl blandat.
  3. Häll upp blandningen i en smord form och grädda i 175 grader tills smeten stannar. Hur lång tid detta tar beror på hur vid formen är och hur tjock pannkakan blir. Räkna med 30-50 minuter.
  4. Låt saffranspannkakan svalna och servera den ljummen med grädde och sylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar