onsdag 5 december 2018

Yakisoba



Yakisoba - japanska stekta nudlar. Jag har redan tidigare en vegetarisk variant här på bloggen. Här gör jag den med strimlat fläskkött, vilket är mer i likhet med originalet.

Ingredienser till 2 portioner

  • 150 torkade äggnudlar
  • 250 g strimlat fläskkött
  • 3 blad vitkål
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • ½ morot
  • ½ gul lök
  • 1 salladslök
  • 50 g skogschampinjoner
  • 4 tsk neutral rapsolja
  • 2 tsk hackad färsk ingefära

Topping

  • picklad ingefära
  • sjögräsflingor
  • bonitoflingor

Yakisobasås

  • 2 msk socker
  • 2 msk japansk soja
  • 4 tsk oystersås
  • 4 tsk tomatketchup
  • 4 tsk worcestershiresås

Gör så här:

  1. Koka nudlarna 1 minut kortare än det står på förpackningen. Häll upp den i ett durkslag och skölj med kallt vatten. Vänd med händerna så att nudlarna rinner av ordentligt. Blanda i 2 tsk olja så att nudlarna inte klibbar ihop. Ställ åt sidan.
  2. Skär löken i tunna båtar och dela salladslöken i 2 cm långa bitar. Skär tunna stickor av moroten och skär kålbladen i bitar (ca 3 cm kvadrater). Skiva champinjonerna tunt.
  3. Vispa samman ingredienserna till såsen.
  4. Hetta upp 2 tsk olja i en stor stekpanna. Stek köttstrimlor, morot och kål. Låt steka en stund tills moroten är mjuk och köttet brynt. Tillsätt resten av grönsakerna, vitlök och ingefära. Stek tills kålen är mjuk.
  5. Tillsätt nudlarna och såsen och rör runt med två trägafflar eller en pincett. Lyft och släpp så att allt blir väl blandat.
  6. Fortsätt steka tills allt är varmt och såsen börjar karamelliseras.
  7. Fördela yakisoban i två skålar och strö över sjögräsflingor och bonitoflingor. Toppa med picklad ingefära. Servera med pinnar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar