Yakisoba - japanska stekta nudlar. Jag har redan tidigare en vegetarisk variant här på bloggen. Här gör jag den med strimlat fläskkött, vilket är mer i likhet med originalet.
Ingredienser till 2 portioner
- 150 torkade äggnudlar
- 250 g strimlat fläskkött
- 3 blad vitkål
- 1 klyfta vitlök, hackad
- ½ morot
- ½ gul lök
- 1 salladslök
- 50 g skogschampinjoner
- 4 tsk neutral rapsolja
- 2 tsk hackad färsk ingefära
Topping
- picklad ingefära
- sjögräsflingor
- bonitoflingor
Yakisobasås
- 2 msk socker
- 2 msk japansk soja
- 4 tsk oystersås
- 4 tsk tomatketchup
- 4 tsk worcestershiresås
Gör så här:
- Koka nudlarna 1 minut kortare än det står på förpackningen. Häll upp den i ett durkslag och skölj med kallt vatten. Vänd med händerna så att nudlarna rinner av ordentligt. Blanda i 2 tsk olja så att nudlarna inte klibbar ihop. Ställ åt sidan.
- Skär löken i tunna båtar och dela salladslöken i 2 cm långa bitar. Skär tunna stickor av moroten och skär kålbladen i bitar (ca 3 cm kvadrater). Skiva champinjonerna tunt.
- Vispa samman ingredienserna till såsen.
- Hetta upp 2 tsk olja i en stor stekpanna. Stek köttstrimlor, morot och kål. Låt steka en stund tills moroten är mjuk och köttet brynt. Tillsätt resten av grönsakerna, vitlök och ingefära. Stek tills kålen är mjuk.
- Tillsätt nudlarna och såsen och rör runt med två trägafflar eller en pincett. Lyft och släpp så att allt blir väl blandat.
- Fortsätt steka tills allt är varmt och såsen börjar karamelliseras.
- Fördela yakisoban i två skålar och strö över sjögräsflingor och bonitoflingor. Toppa med picklad ingefära. Servera med pinnar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar