lördag 22 december 2018

Picklad rödkål



I stället för att servera kokt rödkål väljer jag i år en fräschare variant. Jag picklar rödkålen med lite rödlök och äpple. Det blir ett fräscht tillbehör på julbordet!

Ingredienser

  • 1 klyfta rödkål (ca 500 g)
  • 1 rödlök
  • 2 äpplen Ingrid Marie

Lag att pickla i

  • 1 dl ättikssprit
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 3 stjärnanis
  • 1 kanelstång

Gör så här:

  1. Strimla rödkål och lök med mandolin. Blanda alltsammans i en skål.
  2. Koka upp lagen och häll den över rödkålen. Låt svalna.
  3. Tärna äpplena (behåll skalet på) och blanda med rödkålen.
  4. Ställ alltsammans svalt några timmar. 
  5. Häll av lagen före serveringen. (Men spara lagen så att du kan lägga tillbaka det som inte går åt.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar