I stället för att servera kokt rödkål väljer jag i år en fräschare variant. Jag picklar rödkålen med lite rödlök och äpple. Det blir ett fräscht tillbehör på julbordet!
Ingredienser
- 1 klyfta rödkål (ca 500 g)
- 1 rödlök
- 2 äpplen Ingrid Marie
Lag att pickla i
- 1 dl ättikssprit
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
- 3 stjärnanis
- 1 kanelstång
Gör så här:
- Strimla rödkål och lök med mandolin. Blanda alltsammans i en skål.
- Koka upp lagen och häll den över rödkålen. Låt svalna.
- Tärna äpplena (behåll skalet på) och blanda med rödkålen.
- Ställ alltsammans svalt några timmar.
- Häll av lagen före serveringen. (Men spara lagen så att du kan lägga tillbaka det som inte går åt.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar