Till julens ostar är det särskilt gott med ett filmjölksbröd med frukt. Dessutom går det ju så snabbt att röra ihop!
Ingredienser till 2 bröd
- 2 dl solrosfrön
- ½ dl strödadlar
- ½ dl russin
- 10 torkade aprikoser, hackade eller klippta
- 1½ dl rågkross
- 4 dl grahamsmjöl
- 8 dl vetemjöl
- 1 msk salt
- 1 msk bikarbonat
- 8 dl filmjölk
- 2 dl mörk sirap
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Häll i filmjölk och sirap. Blanda samman till en lös smet.
- Klicka ut smeten i två smorda avlånga formar.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
- Låt bröden svalan inlindade i bakdukar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar