måndag 10 december 2018

Julbröd med torkad frukt




Till julens ostar är det särskilt gott med ett filmjölksbröd med frukt. Dessutom går det ju så snabbt att röra ihop!

Ingredienser till 2 bröd

  • 2 dl solrosfrön
  • ½ dl strödadlar
  • ½ dl russin
  • 10 torkade aprikoser, hackade eller klippta
  • 1½ dl rågkross
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 msk salt
  • 1 msk bikarbonat
  • 8 dl filmjölk
  • 2 dl mörk sirap

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Häll i filmjölk och sirap. Blanda samman till en lös smet.
  4. Klicka ut smeten i två smorda avlånga formar.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
  6. Låt bröden svalan inlindade i bakdukar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar