Risoni är en liten risliknande pasta som här får ersätta just ris i en snabblagad vegetarisk rätt,
Ingredienser till 2 portioner
- 1 liten gul lök
- lite olivolja att fräsa i
- 5 dl grönsaksbuljong
- 1½ dl risonipasta
- 150 g skogschampinjoner
- ½ zucchini
- 1 tomat
- 1 dl riven lagrad ost
- 2 msk hackad bladpersilja
- riven parmesan
- 1 msk smör
- salt och nymalen svartpeppar
Champinjoner och zucchini ger god smak |
Risonirisotto kokar snabbare än den med ris |
- Hacka löken och fräs den i olivolja i en kastrull. Tillsätt buljongen och låt den koka upp.
- Häll i risonin och låt den koka i 11 minuter. Rör då och då.
- Ansa och skär svampen i kvartar. Dela zucchinin i tärningar och skär tomaten i bitar.
- Stek svamp och zucchini i olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
- Vänd ner svampfräset i risotton. Rör ner osten och en klick smör.
- Smaka av med ytterligare salt och peppar.
- Lägg upp på tallrikar och toppa med tomater, riven parmesan och persilja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar