måndag 8 oktober 2018

Risonirisotto med champinjoner och zucchini



Risoni är en liten risliknande pasta som här får ersätta just ris i en snabblagad vegetarisk rätt,

Ingredienser till 2 portioner

  • 1 liten gul lök
  • lite olivolja att fräsa i
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1½ dl risonipasta
  • 150 g skogschampinjoner
  • ½ zucchini
  • 1 tomat
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • riven parmesan
  • 1 msk smör
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Champinjoner och zucchini ger god smak


Risonirisotto kokar snabbare än den med ris



 
Gör så här:
  1. Hacka löken och fräs den i olivolja i en kastrull. Tillsätt buljongen och låt den koka upp.
  2. Häll i risonin och låt den koka i 11 minuter. Rör då och då.
  3. Ansa och skär svampen i kvartar. Dela zucchinin i tärningar och skär tomaten i bitar.
  4. Stek svamp och zucchini i olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Vänd ner svampfräset i risotton. Rör ner osten och en klick smör.
  6. Smaka av med ytterligare salt och peppar.
  7. Lägg upp på tallrikar och toppa med tomater, riven parmesan och persilja


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar