måndag 15 oktober 2018

Pasta med pumpa

Pumpapasta till halloween?


Höst och pumpasäsong! Du kan använda valfri pumpasort till den här rätten. Jag använder butternut, som jag kanske tycker är den godaste.

Ingredienser till 2 portioner

  • 250 g färsk pasta, t.ex. tagliatelle
  • 300 g pumpa
  • ½ gul lök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 100 g frusen bladspenat, tinad
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk hackad rosmarin
  • skal av ½ citron
  • 3 msk riven parmesan
  • salt och nymalen svartpeppar
  • färskpressad rapsolja att steka i

Gör så här:

  1. Skala pumpan och skär den i tärningar (ca 1½ cm).
  2. Hacka lök och vitlök.
  3. Fräs lök och pumpa i rapsolja i en stekpanna.
  4. Tillsätt den tinade spenaten och stek tills pumpan börjar mjukna.
  5. Blanda ner crème fraiche, rosmarin och rivet citronskal. Fortsätt koka tills pumpan är klar.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Koka pastan i rikligt med vatten. Spara ½ dl av pastavattnet och låt pastan rinna av.
  8. Blanda samman pastan med pumpasåsen. Tillsätt lite pastavatten för att tunna såsen.
  9. Häll upp på varma djupa tallrikar och toppa med riven parmesan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar