Pumpapasta till halloween? |
Höst och pumpasäsong! Du kan använda valfri pumpasort till den här rätten. Jag använder butternut, som jag kanske tycker är den godaste.
Ingredienser till 2 portioner
- 250 g färsk pasta, t.ex. tagliatelle
- 300 g pumpa
- ½ gul lök
- 1 stor vitlöksklyfta
- 100 g frusen bladspenat, tinad
- 2 dl crème fraiche
- 1 msk hackad rosmarin
- skal av ½ citron
- 3 msk riven parmesan
- salt och nymalen svartpeppar
- färskpressad rapsolja att steka i
Gör så här:
- Skala pumpan och skär den i tärningar (ca 1½ cm).
- Hacka lök och vitlök.
- Fräs lök och pumpa i rapsolja i en stekpanna.
- Tillsätt den tinade spenaten och stek tills pumpan börjar mjukna.
- Blanda ner crème fraiche, rosmarin och rivet citronskal. Fortsätt koka tills pumpan är klar.
- Smaka av med salt och peppar.
- Koka pastan i rikligt med vatten. Spara ½ dl av pastavattnet och låt pastan rinna av.
- Blanda samman pastan med pumpasåsen. Tillsätt lite pastavatten för att tunna såsen.
- Häll upp på varma djupa tallrikar och toppa med riven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar