Har du inte prövat att göra äppelchutney? Här kommer mitt recept i repris! Gott till indiska rätter, men också till lamm kyckling och fläskkött utan den indiska smaksättningen.
Ingredienser till 5 burkar
- 2 gula lökar
- 1 kg syrliga äpplen
- 2 dl äppelcidervinäger
- 3 dl socker
- 1 dl russin (kan uteslutas)
- 1 tsk gula senapsfrön
- 1½ tsk malen ingefära
- 3 krossade vitlöksklyftor
- 1 krm cayennepeppar
- 1 tsk chiliflakes
- 3/4 tsk salt
Gör så här:
- Skala och hacka löken grovt. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i småbitar. Lägg äpplen och lök i en gryta tillsammans med vinäger, socker och eventuellt russin. Låt alltsammans koka under lock i 10 minuter. Rör då och då.
- Krossa senapskornen lätt och tillsätt dem tillsammans med kryddor och vitlök. Fortsätt koka cirka 30 minuter med locket på glänt. Rör då och då.
- Häll upp på rena och varma burkar. Sätt på lock direkt. Förvara svalt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar