fredag 26 oktober 2018

Hälleflundra med svamprisotto och grönkål

 

Ingredienser till 2 portioner

  • 400 g hälleflundrafilé
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör att steka i

Risotto

  • 1 finhackad schalottenlök
  • 100 g svamp (t.ex. trattkantareller)
  • 2 msk olivolja
  • 1½ dl carnaroliris
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 5 dl varm kycklingbuljong
  • 1 dl riven parmesanost och 1 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Grönkål

  • 100 g grönkål
  • olivolja smaksatt med vitlök
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Repa grönkålen från mittstammen och skär den i grova bitar. Fräs kålen i olja. Salta, peppra och låt kålen mjukna på låg värme.
  2. Värm buljongen till risotton och håll den varm.
  3. Fräs lök och svamp i olivolja. Tillsätt riset, höj värmen och fräs ytterligare någon minut. Häll i vinet och koka tills vinet har ångat bort. Rör hela tiden.
  4. Tillsätt den varma buljongen lite i taget och låt riset suga åt sig buljongen. Rör om hela tiden och sänk värmen och sänk värmen. Risotton ska bli lös, med en kärna i riset som ger lite tuggmotsånd. Ta kastrullen från värmen och vänd ner olivolja och parmesanost. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Salta och peppra fisken och stek i smör på medelvärme.
  6. Servera fisken med risotto och grönkål.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar