Hälleflundra med svamprisotto och grönkål
Ingredienser till 2 portioner
- 400 g hälleflundrafilé
- salt och nymalen svartpeppar
- smör att steka i
Risotto
- 1 finhackad schalottenlök
- 100 g svamp (t.ex. trattkantareller)
- 2 msk olivolja
- 1½ dl carnaroliris
- 1 dl torrt vitt vin
- 5 dl varm kycklingbuljong
- 1 dl riven parmesanost och 1 msk olivolja
- salt och nymalen svartpeppar
Grönkål
- 100 g grönkål
- olivolja smaksatt med vitlök
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Repa grönkålen från mittstammen och skär den i grova bitar. Fräs kålen i olja. Salta, peppra och låt kålen mjukna på låg värme.
- Värm buljongen till risotton och håll den varm.
- Fräs lök och svamp i olivolja. Tillsätt riset, höj värmen och fräs ytterligare någon minut. Häll i vinet och koka tills vinet har ångat bort. Rör hela tiden.
- Tillsätt den varma buljongen lite i taget och låt riset suga åt sig buljongen. Rör om hela tiden och sänk värmen och sänk värmen. Risotton ska bli lös, med en kärna i riset som ger lite tuggmotsånd. Ta kastrullen från värmen och vänd ner olivolja och parmesanost. Smaksätt med salt och peppar.
- Salta och peppra fisken och stek i smör på medelvärme.
- Servera fisken med risotto och grönkål.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar