lördag 2 september 2017

Kantarellpaj med dessertostar




Idag hade jag små rester av dessertost och använde den i en kantarellpaj. Du använder den ost du har, här har jag använt lite brieost och lite st Agur.

Pajskal

  • 4 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 40 g smör
  • ½ tsk salt
  • 1½ dl mjölk

Fyllning

  • 500 g kantareller
  • 1 finhackad gul lök
  • 200 g frusen bladspenat
  • 2 msk smör till stekning
  • salt och nymalen svartpeppar

Topping

  • 200 g dessertost
  • 2½ dl gräddmjölk
  • 3 ägg
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Hacka lök och fräs den i smöret. Tillsätt kantareller och stek tills vätskan kokat in. Tina och krama ur spenaten och lägg den i svampfräset. Smaka av med salt och peppar och låt blandningen svalna.
  2. Vispa samman ägg och gräddmjölk. Tillsätt salt och peppar. Dela osten i små tärningar.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och smör i en matberedare. Tillsätt mjölken och kör snabbt ihop degen. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta ihop den till en bulle. Kavla ut degen och klä en pajform (27 cm) degen.
  4. Lägg i fyllningen och osttärningarna. Häll över äggstanningen och grädda ca 40 minuter i 225 grader i nedre delen av ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar