Idag hade jag små rester av dessertost och använde den i en kantarellpaj. Du använder den ost du har, här har jag använt lite brieost och lite st Agur.
Pajskal
- 4 dl vetemjöl
- 1½ tsk bakpulver
- 40 g smör
- ½ tsk salt
- 1½ dl mjölk
Fyllning
- 500 g kantareller
- 1 finhackad gul lök
- 200 g frusen bladspenat
- 2 msk smör till stekning
- salt och nymalen svartpeppar
Topping
- 200 g dessertost
- 2½ dl gräddmjölk
- 3 ägg
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Hacka lök och fräs den i smöret. Tillsätt kantareller och stek tills vätskan kokat in. Tina och krama ur spenaten och lägg den i svampfräset. Smaka av med salt och peppar och låt blandningen svalna.
- Vispa samman ägg och gräddmjölk. Tillsätt salt och peppar. Dela osten i små tärningar.
- Blanda mjöl, bakpulver och smör i en matberedare. Tillsätt mjölken och kör snabbt ihop degen. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta ihop den till en bulle. Kavla ut degen och klä en pajform (27 cm) degen.
- Lägg i fyllningen och osttärningarna. Häll över äggstanningen och grädda ca 40 minuter i 225 grader i nedre delen av ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar