söndag 10 september 2017

Kycklinglårfilé med ramslök

En lätt och ramslöksdoftande kycklingrätt

 

4 portioner

  • 700 g kycklinglårfilé
  • 1 pkt bacon
  • 1 msk torkad ramslök
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör att steka i

Ramslökssås

  • 2 msk smör
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk torkad ramslök
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Vik ut lårfiléerna. Salta, peppra och strö över torkad ramslök. Vik ihop och linda en baconskiva runt varje filé.
  2. Bryn filéerna snabbt runt om i lite smör och stek dem klara i ugnen cirka 15 minuter.
  3. Fräs den hackade löken i lite smör utan att den tar färg. Tillsätt buljong och grädde. Låt alltsammans koka på låg värme tills såsen tjocknar. Rör ner crème fraiche och ramslök. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera kycklingen med sås, potatismos eller nykokt potatis och någon kokt grönsak (t.ex. haricots verts eller sockerärter).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar