lördag 30 september 2017

Torskrygg med bacon och trattkantareller

 

Ingredienser till 2 portioner

  • 400 g torskrygg
  • ½ dl salt
  • ½ l vatten
  • nymalen svartpeppar
  • 100 g bacon i strimlor
  • 200 g trattkantareller

Vitvinssås

  • 1 schalottenlök
  • en klick smör att fräsa i
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl fiskbuljong
  • 1 dl grädde
  • 50 g kallt smör
  • lite citronsaft
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här:

  1. Dela torsken i 2 portionsbitar. Blanda salt och vatten. Låt fisken rimma ca 15 minuter i lagen.
  2. Fräs under tiden baconstrimlorna tillsammans med trattkantarellerna.
  3. Sätt ugnen på 150 grader.
  4. Torka av fisken och lägg den i en smord ugnsform. Mal över lite svartpeppar och toppa med svamp- och baconfräset.
  5. Baka fisken i ugnen tills den har en innertemperatur på 47 grader.
  6. Fräs den hackade schalottenlöken i lite smör utan att den tar färg. Häll ner vin,  fiskbuljong och grädde. Koka ihop tills cirka hälften återstår. Sila såsen och smaka av med citron, salt och peppar.
  7. Klicka ner smöret och vispa eller mixa såsen skummig.
  8. Servera fisken med vitvinssås och potatismos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar