Torskrygg med bacon och trattkantareller
Ingredienser till 2 portioner
- 400 g torskrygg
- ½ dl salt
- ½ l vatten
- nymalen svartpeppar
- 100 g bacon i strimlor
- 200 g trattkantareller
Vitvinssås
- 1 schalottenlök
- en klick smör att fräsa i
- 1 dl vitt vin
- 1 dl fiskbuljong
- 1 dl grädde
- 50 g kallt smör
- lite citronsaft
- salt och nymalen vitpeppar
Gör så här:
- Dela torsken i 2 portionsbitar. Blanda salt och vatten. Låt fisken rimma ca 15 minuter i lagen.
- Fräs under tiden baconstrimlorna tillsammans med trattkantarellerna.
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Torka av fisken och lägg den i en smord ugnsform. Mal över lite svartpeppar och toppa med svamp- och baconfräset.
- Baka fisken i ugnen tills den har en innertemperatur på 47 grader.
- Fräs den hackade schalottenlöken i lite smör utan att den tar färg. Häll ner vin, fiskbuljong och grädde. Koka ihop tills cirka hälften återstår. Sila såsen och smaka av med citron, salt och peppar.
- Klicka ner smöret och vispa eller mixa såsen skummig.
- Servera fisken med vitvinssås och potatismos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar