tisdag 12 september 2017

Kikärtsfräs med bulgur och myntayoghurt

 

Ingredienser till 2 portioner



  • 1½ dl bulgur
  • 3 dl vatten
  • ½ dl grovhackade valnötter
  • ½ dl russin
  • 1 msk olivolja
  • ½ citron

Kikärtsfräs

  • 1 röd lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk kikärter
  • ½ liten zucchini
  • ½ liten aubergine
  • 200 g krossade tomater
  • ½ dl vitt vin
  •  ½ grönsaksbuljongtärning
  • 40 g frusen bladspenat
  • olja att steka i
  • chiliflakes efter smak
  • salt och nymalen svartpeppar

Myntayoghurt
  • 1½ dl turkisk yoghurt
  • 1 msk mango chutney
  • 1 tsk torkad mynta
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Blanda ingredienserna till myntayoghurten och ställ i kylen fram till serveringen.
  2. Koka bulgur i saltat vatten enligt anvisningen på paketet. Blanda ner russin, hackade valnötter och lite olivolja. Smaka av med pressad citron.
  3. Hacka lök och vitlök till grytan. Stek i olja tills det fått lite färg.
  4. Skölj kikärterna och lägg dem i grytan.
  5. Tärna zucchini och aubergine och lägg ner i grytan och låt alltsammans fräsa en stund.
  6. Häll på vinet och låt det koka. Tillsätt tomater, buljongtärning, salt, peppar och chiliflakes. Lått alltsammans koka utan lock i cirka 5 minuter.
  7. Tina och krama ur spenaten. Vänd ner i grytan. Smaka eventuellt av med ytterligare salt och peppar.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar