Kikärtsfräs med bulgur och myntayoghurt
Ingredienser till 2 portioner
- 1½ dl bulgur
- 3 dl vatten
- ½ dl grovhackade valnötter
- ½ dl russin
- 1 msk olivolja
- ½ citron
Kikärtsfräs
- 1 röd lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 burk kikärter
- ½ liten zucchini
- ½ liten aubergine
- 200 g krossade tomater
- ½ dl vitt vin
- ½ grönsaksbuljongtärning
- 40 g frusen bladspenat
- olja att steka i
- chiliflakes efter smak
- salt och nymalen svartpeppar
Myntayoghurt
- 1½ dl turkisk yoghurt
- 1 msk mango chutney
- 1 tsk torkad mynta
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Blanda ingredienserna till myntayoghurten och ställ i kylen fram till serveringen.
- Koka bulgur i saltat vatten enligt anvisningen på paketet. Blanda ner russin, hackade valnötter och lite olivolja. Smaka av med pressad citron.
- Hacka lök och vitlök till grytan. Stek i olja tills det fått lite färg.
- Skölj kikärterna och lägg dem i grytan.
- Tärna zucchini och aubergine och lägg ner i grytan och låt alltsammans fräsa en stund.
- Häll på vinet och låt det koka. Tillsätt tomater, buljongtärning, salt, peppar och chiliflakes. Lått alltsammans koka utan lock i cirka 5 minuter.
- Tina och krama ur spenaten. Vänd ner i grytan. Smaka eventuellt av med ytterligare salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar