söndag 24 september 2017

Ugnsbakad lax med grönsaker och getostkräm

 

Ingredienser till 2 portioner

  • 300 g laxfilé
  • 300 g mandelpotatis (eller annan liten  delikatesspotatis)
  • ½ blomkålshuvud
  • 2 palsternackor
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 msk kallpressad rapsolja eller olivolja

Getostkräm

  • 1 dl rysk yoghurt
  • 100 g chèvre
  • ½ tsk honung
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatisen i halvor eller klyftor beroende på potatisen storlek, behåll skalet på. Dela blomkålen i buketter. Skala och dela palsternackorna i grova bitar. Lägg alltsammans i en ugnsform. Salta och mal över lite svartpeppar. Ringla över olja och rosta mitt i ugnen i 30-40 minuter.
  2. Pensla laxbitarna med olja, salta och peppra. Sätt in laxbitarna i ugnen när ca 15 minuter återstår av grönsakernas tid.
  3. Ta bort "skalet" från osten och mosa ingredienserna till getostkrämen till en slät sås. Använd en gaffel eller mixa med stavmixer.
  4. Servera laxen med grönsakerna och getostkrämen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar