300 g mandelpotatis (eller annan liten delikatesspotatis)
½ blomkålshuvud
2 palsternackor
salt och nymalen svartpeppar
1 msk kallpressad rapsolja eller olivolja
Getostkräm
1 dl rysk yoghurt
100 g chèvre
½ tsk honung
salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatisen i halvor eller klyftor beroende på potatisen storlek, behåll skalet på. Dela blomkålen i buketter. Skala och dela palsternackorna i grova bitar. Lägg alltsammans i en ugnsform. Salta och mal över lite svartpeppar. Ringla över olja och rosta mitt i ugnen i 30-40 minuter.
Pensla laxbitarna med olja, salta och peppra. Sätt in laxbitarna i ugnen när ca 15 minuter återstår av grönsakernas tid.
Ta bort "skalet" från osten och mosa ingredienserna till getostkrämen till en slät sås. Använd en gaffel eller mixa med stavmixer.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar