Ugnsbakad lax med grönsaker och getostkräm
Ingredienser till 2 portioner
- 300 g laxfilé
- 300 g mandelpotatis (eller annan liten delikatesspotatis)
- ½ blomkålshuvud
- 2 palsternackor
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 msk kallpressad rapsolja eller olivolja
Getostkräm
- 1 dl rysk yoghurt
- 100 g chèvre
- ½ tsk honung
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatisen i halvor eller klyftor beroende på potatisen storlek, behåll skalet på. Dela blomkålen i buketter. Skala och dela palsternackorna i grova bitar. Lägg alltsammans i en ugnsform. Salta och mal över lite svartpeppar. Ringla över olja och rosta mitt i ugnen i 30-40 minuter.
- Pensla laxbitarna med olja, salta och peppra. Sätt in laxbitarna i ugnen när ca 15 minuter återstår av grönsakernas tid.
- Ta bort "skalet" från osten och mosa ingredienserna till getostkrämen till en slät sås. Använd en gaffel eller mixa med stavmixer.
- Servera laxen med grönsakerna och getostkrämen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar