måndag 30 maj 2016

Vegoburgare





När jag nu bakat mitt uppdaterade bröd och det är måndag passar det bra med vegoburgare.

Ingredenser till 4-6 burgare beroende på storlek

  • 400 g blandade ekologiska bönor
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 soltorkade tomater i olja
  • 1 näve färska basilikablad och färska oreganoblad
  • 2 msk ströbröd
  • 1 äggula
  • ½ tsk dijonsenap
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Riv morot och lök grovt (gärna med matberedarens rivskiva). Hacka lök, vitlök och tomater. Fräs alltsammans i lite olja (använd gärna oljan från tomatburken) i en stekpanna och låt svalna.
  2. Kör ihop grönsaksfräs, örter, bönor och ströbröd i matberedaren. Rör ner äggula och senap. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Forma biffarna och låt dem ligga en stund på skärbrädan för att torka till. Stek i stekpanna eller grilla.
  4. Dela hamburgerbröden och grilla/stek dem på snittytan.
  5. Montera ihop hamburgarna. Börja med sallad och en tomatskiva på underdelen av brödet. Lägg på burgaren och toppa med ost och picklad rödlök eller det du vill ha. Ketchup och dressing efter smak!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar