måndag 30 juli 2018

Auberginegratäng med linser

 

Ingredienser till 3 portioner

  • 1 aubergine
  • 125 g mozzarella
  • 2 dl riven lagrad ost
  • ½ kruka basilika

Tomatsås

  • 1 dl röda linser
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 msk kycklingfond
  • olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Skär auberginen i skivor och lägg ut dem på ett fat. Salta och låt dem ligga och dra.
  2. Hacka lök och vitlök. Fräs i lite olivolja i en gryta. Tillsätt tomater, socker, oregano och kycklingfond. Koka på låg värme i 20 minuter. Tillsätt linserna när det återstår 10 minuter av koktiden. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Torka av aubergineskivorna med lite hushållspapper.
  5. Lägg aubergineskivorna i en smord ugnsform och häll över tomatsåsen.
  6. Gratinera mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  7. Smula över riven mozzarella och lagrad ost. Gratinera ytterligare 15 minuter.
  8. Strö över finskuren basilika och servera med en blandad sallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar