Auberginegratäng med linser
Ingredienser till 3 portioner
- 1 aubergine
- 125 g mozzarella
- 2 dl riven lagrad ost
- ½ kruka basilika
Tomatsås
- 1 dl röda linser
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 400 g krossade tomater
- 1 tsk strösocker
- 1 tsk torkad oregano
- 1 msk kycklingfond
- olivolja
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Skär auberginen i skivor och lägg ut dem på ett fat. Salta och låt dem ligga och dra.
- Hacka lök och vitlök. Fräs i lite olivolja i en gryta. Tillsätt tomater, socker, oregano och kycklingfond. Koka på låg värme i 20 minuter. Tillsätt linserna när det återstår 10 minuter av koktiden. Smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Torka av aubergineskivorna med lite hushållspapper.
- Lägg aubergineskivorna i en smord ugnsform och häll över tomatsåsen.
- Gratinera mitt i ugnen i ca 30 minuter.
- Smula över riven mozzarella och lagrad ost. Gratinera ytterligare 15 minuter.
- Strö över finskuren basilika och servera med en blandad sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar