måndag 23 juli 2018

Gröna sojabiffar med bulgursallad




Gröna sojabönor (edamamebönor) är goda att ha i sallader eller i en wok. Här har jag mixat små gröna biffar som jag serverar med en bulgursallad och citronyoghurt.

Ingredienser till 2 portioner

  • 250 g gröna sojabönor (finns i frysdisken)
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1 msk majsstärkelse
  • ca 1 msk pressad citron
  • salt och nymalen svartpeppar
  • rapsolja att steka i

Gör så här:

  1. Tina sojabönorna. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Mixa bönorna med löken, oljan och majsstärkelsen.
  3. Tillsätt persiljan och smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  4. Tillsätt eventuellt en skvätt vatten om smeten verkar tjock.
  5. Forma små biffar och stek i rapsolja.

Bulgursallad

  • 1½ dl bulgur
  • 3 dl vatten att koka i
  • salt
  • 1 finhackad röd knipplök
  • 2 msk finhackad bladpersilja
  • rivet skal av ½ citron
  • en rejäl näve babyspenat
  • 1 tomat skuren i tärningar
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 75 g fetaost

Gör så här:

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda kokt bulgur med lök, persilja och rivet citronskal
  3. Vänd ner tomattärningar och spenaten, smaka av med salt och peppar och smula över fetaost.

Citronyoghurt

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • rivet skal av ½ citron
  • 1 tsk honung
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Blanda samman ingredienserna till yoghurten och ställ i kylen fram till serveringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar