Gröna sojabönor (edamamebönor) är goda att ha i sallader eller i en wok. Här har jag mixat små gröna biffar som jag serverar med en bulgursallad och citronyoghurt.
Ingredienser till 2 portioner
- 250 g gröna sojabönor (finns i frysdisken)
- ½ gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk hackad bladpersilja
- 2 msk kallpressad rapsolja
- 1 msk majsstärkelse
- ca 1 msk pressad citron
- salt och nymalen svartpeppar
- rapsolja att steka i
Gör så här:
- Tina sojabönorna. Skala och hacka lök och vitlök.
- Mixa bönorna med löken, oljan och majsstärkelsen.
- Tillsätt persiljan och smaka av med salt, peppar och citronsaft.
- Tillsätt eventuellt en skvätt vatten om smeten verkar tjock.
- Forma små biffar och stek i rapsolja.
Bulgursallad
- 1½ dl bulgur
- 3 dl vatten att koka i
- salt
- 1 finhackad röd knipplök
- 2 msk finhackad bladpersilja
- rivet skal av ½ citron
- en rejäl näve babyspenat
- 1 tomat skuren i tärningar
- salt och nymalen svartpeppar
- 75 g fetaost
Gör så här:
- Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
- Blanda kokt bulgur med lök, persilja och rivet citronskal
- Vänd ner tomattärningar och spenaten, smaka av med salt och peppar och smula över fetaost.
Citronyoghurt
- 1 dl turkisk yoghurt
- rivet skal av ½ citron
- 1 tsk honung
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Blanda samman ingredienserna till yoghurten och ställ i kylen fram till serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar