tisdag 24 juli 2018

Polentapanerad kolja



I stället för att panera fisken i ströbröd använder jag här polenta som ger en frasigare yta. Den stekta fisken serverar jag så här på sommaren med en potatissallad och örtcrème.

Ingredienser till 2 portioner

  • 400 g koljafilé
  • 1 ägg
  • polentagryn
  • salt och nymalen vitpeppar
  • smör och rapsolja att steka i

Potatissallad

  • ½ kg färskpotatis
  • 2 salladslökar
  • 5 rädisor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1½ msk pressad citron
  • ½ tsk honung
  • 3 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Örtcrème

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk hackade örter
  • salt och nymalen vitpeppar


Gör så här:

  1. Blanda ingredienserna till örtcrèmen och ställ den i kylen fram till serveringen
  2. Skölj och borsta potatisen. Koka i saltat vatten och låt den ånga av. Skär salladslöken i centimenterstora bitar och skär rädisorna tunt. Dela potatisen i grova bitar och blanda ner salladslök och rädisor. Blanda samman dressingen och rör försiktigt ner den i potatisblandningen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Byxa koljafiléerna och vänd dem i uppvispat ägg och därefter i polentagryn med salt och peppar. Stek fisken på medelvärme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar