I stället för att panera fisken i ströbröd använder jag här polenta som ger en frasigare yta. Den stekta fisken serverar jag så här på sommaren med en potatissallad och örtcrème.
Ingredienser till 2 portioner
- 400 g koljafilé
- 1 ägg
- polentagryn
- salt och nymalen vitpeppar
- smör och rapsolja att steka i
Potatissallad
- ½ kg färskpotatis
- 2 salladslökar
- 5 rädisor
- 1 msk dijonsenap
- 1½ msk pressad citron
- ½ tsk honung
- 3 msk olivolja
- salt och nymalen svartpeppar
Örtcrème
- 1 dl turkisk yoghurt
- 2 msk majonnäs
- 1 tsk dijonsenap
- 2 msk hackade örter
- salt och nymalen vitpeppar
Gör så här:
- Blanda ingredienserna till örtcrèmen och ställ den i kylen fram till serveringen
- Skölj och borsta potatisen. Koka i saltat vatten och låt den ånga av. Skär salladslöken i centimenterstora bitar och skär rädisorna tunt. Dela potatisen i grova bitar och blanda ner salladslök och rädisor. Blanda samman dressingen och rör försiktigt ner den i potatisblandningen. Smaka av med salt och peppar.
- Byxa koljafiléerna och vänd dem i uppvispat ägg och därefter i polentagryn med salt och peppar. Stek fisken på medelvärme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar