Servera köttet med ugnsrostad potatis, stekta zucchiniskivor, stekta tomater och en fräsch myntasås.
Ingredienser till 4 portioner
- 1 fläskytterfilé (ca 1 kg)
- några timjankvistar
- en kvist rosmarin
- 2 krossade vitlöksklyftor
- salt och nymalen svartpeppar
- smör och rapsolja att steka i
Tillbehör
- ½ kg färskpotatis eller annan liten delikatesspotatis
- några skalade steklökar
- 1 zucchini
- några tomater
- olivolja
- salt och nymalen svartpeppar
Myntasås
- 2 dl rysk yoghurt
- 2 tsk torkad mynta
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 tsk flytande honung
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Salta och peppra köttet runt om och bryn i smör och rapsolja. Låt timjankvistar, rosmarin och vitlök fräsa med i pannan. Tillsätt lite extra smör och ös köttet under stekningen.
- Lyft över köttet i en ugnsform och häll över det brynta stekfettet. Lägg i halverade potatisar och steklök i formen, Sätt in en stektermometer i den tjockaste delen av köttet. Stek i ugnen till en innertemperatur av 63 grader.
- Blanda samman ingredienserna till myntasåsen och ställ in den i kylen fram till serveringen.
- När köttet är klart låter du det vila insvept i smörpapper i ca 10 minuter. Höj ugnstemperaturen till 225 grader och rosta klart potatis och lök.
- Skär zucchini i skivor på längden (ca ½ cm tjocka) och stek dem i olivolja. Stek också halverade tomater i olivolja.
- Skär upp köttet och servera med tillbehör och myntasås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar