söndag 19 augusti 2018

Kycklingfilé med St Agur



Kycklingfilé behöver lite hjälp med smakerna. Här har jag fyllt dem med St Agur crème och lindat in dem i baconskivor. Servera med ugnsrostad potatis, morötter och St Agur-sås.

Ingredienser till 2 portioner

  • 2 kycklingbröstfiléer
  • 2 msk St Agur crème
  • 4 skivor bacon
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör och rapsolja att steka i

Sås

  • 3 msk St Agur crème
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och nymalen svartpeppar


Gör så här:

  1. Blanda ihop ingredienserna till såsen och ställ den i kylen fram till serveringen.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Dela färskpotatis i halvor och lägg dem tillsammans med knippmorötter i en ugnsform. Ringla över olivolja, salta och peppra. Sätt in mitt i ugnen,
  4. Skär en djup ficka i vardera kycklingfilén. Salta, peppra och fyll med St Agur crème. Linda kycklingfiléerna med baconskivor och bryn i smör och rapsolja.
  5. Sänk ugnsvärmen till 175 grader och ställ in kycklingen tillsammans med potatis och morötter i ugnen. Stek tills kycklingen har en innertemperatur av 72 grader.
  6. Servera kyckling med potatis, morötter och sås på varma tallrikar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar