Kycklingfilé behöver lite hjälp med smakerna. Här har jag fyllt dem med St Agur crème och lindat in dem i baconskivor. Servera med ugnsrostad potatis, morötter och St Agur-sås.
Ingredienser till 2 portioner
- 2 kycklingbröstfiléer
- 2 msk St Agur crème
- 4 skivor bacon
- salt och nymalen svartpeppar
- smör och rapsolja att steka i
Sås
- 3 msk St Agur crème
- 1 dl crème fraiche
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Blanda ihop ingredienserna till såsen och ställ den i kylen fram till serveringen.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela färskpotatis i halvor och lägg dem tillsammans med knippmorötter i en ugnsform. Ringla över olivolja, salta och peppra. Sätt in mitt i ugnen,
- Skär en djup ficka i vardera kycklingfilén. Salta, peppra och fyll med St Agur crème. Linda kycklingfiléerna med baconskivor och bryn i smör och rapsolja.
- Sänk ugnsvärmen till 175 grader och ställ in kycklingen tillsammans med potatis och morötter i ugnen. Stek tills kycklingen har en innertemperatur av 72 grader.
- Servera kyckling med potatis, morötter och sås på varma tallrikar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar