tisdag 26 september 2017

Okonomiyaki med trattkantareller

Trattkantareller i okonomiyaki (i stället för shiitake)



Trattkantareller känns ju inte speciellt japanskt, men här har jag ersatt shiitakesvampen med säsongens nyplockade trattisar. Skogen är just nu full av dessa fantastiska svampar. Dessutom betyder ju okonomiyaki "som du vill ha det" - friheten är stor när det gäller fyllningen


Skogens rikedom!



2 portioner

Smeten

  • 2 dl mjöl
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 2-3 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • salt och nymalen svartpeppar

Fyllning

  • 150 g vitkål
  • 1 pkt bacon
  • 200 g trattkantareller

Topping

  • okonomiyakisås (eller worchestersås blandad med lite ketchup, dijonsenap och lite vatten)
  • japansk majonnäs (eller majonnäs utblandad med lite mjölk)
  • bonitoflingor (alternativt finhackad salladslök)
  • sjögräsflingor

Gör så här:

  1. Blanda ingredienserna till smeten i en stor skål. Smeten ska vara som en ganska tjock pannkakssmet. Tillsätt extra mjöl eller ett extra ägg om smeten är för tunn.
  2. Strimla kålen och lägg ner den i smeten.
  3. Fräs strimlad bacon och svamp och blanda ner i smeten.
  4. Olja en stor stekpanna och värm den på medelvärme. Häll smeten i pannan så att det blir en tjock pannkaka. Fös ihop mot mitten och stek i 5 minuter tills den är gyllenbrun. Vänd med hjälp av ett lock.
  5. Lägg på ett lock och stek sakta ytterligare 5 minuter. Ta av locket och vänd pannkakan igen.
  6. Pensla på okonomiyakisås och ringla över majonnäs. Strö över bonitoflingor och sjögräsflingor. Servera!
Inför rensning av svampskörden



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar