Kycklinglårfilé fylld med dijonsenap och timjan blir en god middag så här i slutet av julledigheten. Servera kycklingen med en krämig sparrisrisotto. Sparris är ju inte precis i säsong nu, då använder jag gärna sparris från frysdisken.
Ingredienser till 2 portioner
- 350 g kycklinglårfilé
- 2 tsk dijonsenap
- 2 tsk hackad färsk timjan
- salt och nymalen svartpeppar
- ½ pkt bacon
- smör att steka i
Sparrisrisotto
- 1 finhackad schalottenlök
- ½ dl olivolja
- 1½ dl carnaroliris
- 1 dl torrt vitt vin
- ½ l varm grönsaksbuljong
- 1 dl riven parmesanost
- 1 msk smör
- några lättkokta gröna sparrisstjälkar
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader. Vik ut lårfiléerna. Bred över lite dijonsenap, salta, peppra och strö över hackad timjan. Vik ihop och linda en baconskiva runt varje filé.
- Bryn filéerna runt om i lite smör och stek dem klara i ugnen cirka 15 minuter.
- Koka upp grönsaksbuljongen till risotton och håll den varm.
- Fräs schalottenlöken mjuk i rikligt med olivolja på låg värme utan att den tar färg. Tillsätt riset, höj värmen och fräs ytterligare någon minut. Häll i vinet och låt tills vinet ångat bort. Rör hela tiden.
- Tillsätt den varma buljongen lite i taget. Börja med 2 dl och ta sedan ½ dl i taget och låt riset suga åt sig buljongen. Rör hela tiden och sänk värmen. Risotton ska bli lös, med en liten fast kärna i riset. (Koktiden blir ca 18 minuter.)
- Ta kastrullen från värmen och vänd ner smör, parmesanost och sparrisen skuren i bitar. Smaka av med salt och peppar. Rör om.
- Servera risotton med kycklingen och toppa med tunna flagor av parmesanost.
Till förrätt blev det räksallad med mango och avokado:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar