måndag 25 januari 2021

Rotsaksbiffar



Biffar på rotsaker är en bra vegetarisk rätt. Använd de rotsaker du har i kylskåpet och servera gärna med en bönsallad för att öka proteininnehållet och öka mättnadskänslan. Blanda helt enkelt ett paket blandade bönor med lite salladsgrönsaker och rödlök. Salta och peppra och ringla över lite olivolja. En kall sås med mosad avokado blandad med turkisk yoghurt blir gott till.

Biffarna är också goda som tillbehör till en köttbit eller korv om du inte vill ha rätten vegetarisk.


Ingredienser till 2 portioner

  • 4 potatisar
  • 1 stor morot
  • en bit purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ msk vetemjöl
  • ½ tsk mald kummin
  • 1 litet ägg
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör och rapsolja att steka i

Gör så hår:

  1. Skala och riv potatis och morot grovt. Strimla purjolöken och riv vitlöksklyftan.
  2. Blanda alltsammans med ägg. mjöl, kummin, salt och peppar.
  3. Forma till 6 biffar och stek i smör och rapsolja tills biffarna fått fin färg och mjuknat något.
  4. Servera med sallad och kall sås.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar