lördag 23 januari 2021

Torskrygg med gräddkokt purjolök och spenat

 


Ingredienser till 2 portioner

  • 400 g torskrygg
  • ½ dl salt
  • ½ l vatten
  • olivolja
  • nymalen svartpeppar

Gräddkokt purjolök och spenat

  • 150 g purjolök
  • 100 g bladspenat, färsk eller tinad fryst
  • ½ dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör att steka i

Tillbehör

  • ½ paket bacon

Gör så här:

  1. Rör ut saltet i vattnet till rimlagen. Dela torskryggen i två delar och låt fisken rimma i lagen cirka 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 150 grader.
  3. Strimla purjolöken och fräs den i smör tillsammans med spenaten i nägra minuter. Tillsätt vinet och koka ihop ca 5 minuter så att alkoholen kokar bort. Tillsätt grädden och koka ihop ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Torka av torsken och lägg den i en ugnsform. Ringla över lite olivolja och mal över svartpeppar. Baka av i ugnen till 47 graders innertemperatur.
  5. Strimla bacon och stek knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
  6. Lägg den gräddkokta purjolöken och spenaten i botten av två tallrikar. Lägg torsken ovanpå och toppa med stekt bacon. Servera med pressad potatis.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar