Torskrygg med gräddkokt purjolök och spenat
Ingredienser till 2 portioner
- 400 g torskrygg
- ½ dl salt
- ½ l vatten
- olivolja
- nymalen svartpeppar
Gräddkokt purjolök och spenat
- 150 g purjolök
- 100 g bladspenat, färsk eller tinad fryst
- ½ dl vitt vin
- 1 dl grädde
- salt och nymalen svartpeppar
- smör att steka i
Tillbehör
- Rör ut saltet i vattnet till rimlagen. Dela torskryggen i två delar och låt fisken rimma i lagen cirka 30 minuter.
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Strimla purjolöken och fräs den i smör tillsammans med spenaten i nägra minuter. Tillsätt vinet och koka ihop ca 5 minuter så att alkoholen kokar bort. Tillsätt grädden och koka ihop ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Torka av torsken och lägg den i en ugnsform. Ringla över lite olivolja och mal över svartpeppar. Baka av i ugnen till 47 graders innertemperatur.
- Strimla bacon och stek knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
- Lägg den gräddkokta purjolöken och spenaten i botten av två tallrikar. Lägg torsken ovanpå och toppa med stekt bacon. Servera med pressad potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar