Tisdag och fiskdag. På en bädd av överblivna grönsaker i kylskåpet och med senapsgrädde blev detta en snabb och enkel middag serverad med potatis och morötter. Du tar de grönsaker du har tillgång till - töm kylskåpet på rester!
Ingredienser till 2 portioner
- 400 g sejfilé
- ½ blomkålshuvud
- 1 paprika (gärna bitar av blandade färger)
- 1 färsk lök med blast och allt
- olja att fräsa i
- 1 msk pressad citron
- salt och nymalen svartpeppar
- 2 dl grädde av valfri fetthalt
- 2 msk skånsk grovmalen senap
|
Fräs grönsakerna i olja |
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela blomkålen i små buketter och skär paprikan i tärningar. Skiva lök och blast.
- Fräs alla grönsaker i lite olja tills de börjar mjukna.
- Bottna en ugnsform med grönsaksfräset och lägg fisken delad i bitar ovanpå. Pressa lite citron över fisken, salta och mal över svartpeppar.
- Vispa ihop grädden med senapen och häll över fisken.
- Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Servera med kokt eller pressad potatis samt några lättkokta morötter.
|
Serverat och klart! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar