tisdag 27 augusti 2019

Ugnsbakad sej



Tisdag och fiskdag. På en bädd av överblivna grönsaker i kylskåpet och med senapsgrädde blev detta en snabb och enkel middag serverad med potatis och morötter. Du tar de grönsaker du har tillgång till - töm kylskåpet på rester!

Ingredienser till 2 portioner

  • 400 g sejfilé
  • ½ blomkålshuvud
  • 1 paprika (gärna bitar av blandade färger)
  • 1 färsk lök med blast och allt
  • olja att fräsa i
  • 1 msk pressad citron
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 dl grädde av valfri fetthalt
  • 2 msk skånsk grovmalen senap

Fräs grönsakerna i olja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela blomkålen i små buketter och skär paprikan i tärningar. Skiva lök och blast.
  3. Fräs alla grönsaker i lite olja tills de börjar mjukna.
  4. Bottna en ugnsform med grönsaksfräset och lägg fisken delad i bitar ovanpå. Pressa lite citron över fisken, salta och mal över svartpeppar.
  5. Vispa ihop grädden med senapen och häll över fisken.
  6. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
  7. Servera med kokt eller pressad potatis samt några lättkokta morötter.

Serverat och klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar