Jag lagar gärna indiskt, särskilt om jag vill ha en vegetarisk rätt. Blomkål är en fantastisk grönsak, som ofta finns i det indiska köket. Potatis finns också i många indiska rätter, vilket förvånar många. Här har jag gjort en klassisk curry som jag serverar med basmatiris och naanbröd.
Ingredienser till 2 portioner
- 1 litet blomkålshuvud
- 2 tsk hackad färsk ingefära
- 2 tsk currypasta
- 1 tsk mald spiskummin
- 2 potatisar
- 1 morot
- ½ purjolök
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 dl vatten
- ½ dl turkisk yoghurt
- 1 msk mango chutney
- 1 burk kokta kikärter
- pressad lime
Gör så här:
- Dela blomkålen i små buketter (halvera eventuellt). Skala och skär potatis och morot i tärningar. Skär purjolöken i skivor.
- Hetta upp olja i en gryta. Lägg i ingefära, currypasta, och spiskummin och fräs kort.
- Lägg i blomkål, morotstärningar och potatistärningar och stek i några minuter. Rör om så att det inte bränner i botten. Tillsätt purjolöken och stek ytterligare någon minut. Salta och mal över svartpeppar.
- Häll på vattnet och klicka ner yoghurten. Rör om hela tiden. Tillsätt chutney och kikärter.
- Låt grytan puttra på låg värme tills grönsakerna är mjuka. Späd eventuellt med ytterligare vatten.
- Smaka av med ytterligare salt och peppar samt en skvätt pressad lime.
- Servera med basmatiris, myntayoghurt och mango chutney. Naanbröd är också gott till (recept finns på bloggen).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar