måndag 26 augusti 2019

Blomkålscurry med kikärter




Jag lagar gärna indiskt, särskilt om jag vill ha en vegetarisk rätt. Blomkål är en fantastisk grönsak, som ofta finns i det indiska köket. Potatis finns också i många indiska rätter, vilket förvånar många. Här har jag gjort en klassisk curry som jag serverar med basmatiris och naanbröd.

Ingredienser till 2 portioner

  • 1 litet blomkålshuvud
  • 2 tsk hackad färsk ingefära
  • 2 tsk currypasta
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 potatisar
  • 1 morot
  • ½ purjolök
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • ½ dl turkisk yoghurt
  • 1 msk mango chutney
  • 1 burk kokta kikärter
  • pressad lime

Gör så här:

  1. Dela blomkålen i små buketter (halvera eventuellt). Skala och skär potatis och morot i tärningar. Skär purjolöken i skivor.
  2. Hetta upp olja i en gryta. Lägg i ingefära, currypasta, och spiskummin och fräs kort.
  3. Lägg i blomkål, morotstärningar och potatistärningar och stek i några minuter. Rör om så att det inte bränner i botten. Tillsätt purjolöken och stek ytterligare någon minut. Salta och mal över svartpeppar.
  4. Häll på vattnet och klicka ner yoghurten. Rör om hela tiden. Tillsätt chutney och kikärter.
  5. Låt grytan puttra på låg värme tills grönsakerna är mjuka. Späd eventuellt med ytterligare vatten.
  6. Smaka av med ytterligare salt och peppar samt en skvätt pressad lime.
  7. Servera med basmatiris, myntayoghurt och mango chutney. Naanbröd är också gott till (recept finns på bloggen).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar