söndag 25 augusti 2019

Pannacotta med marinerade skaldjur



En variant på den pannacotta som jag presenterat tidigare på bloggen. Här serverar jag den toppad med marinerade skaldjur och löjrom.

Ingredienser till 4 portioner

  • 1½ gelatinblad
  • 2 dl grädde
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 dl finskuren dill

Topping

  • 8 havskräftsstjärtar
  • 250 g räkor
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk pressad citron
  • ½ dl plockad och finskuren färsk dill
  • 50 g löjrom eller sikrom

Gör så här:

  1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten cirka 5 minuter.
  2. Koka upp grädden och ta den från värmen. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i grädden så att de smälter.
  3. Blanda i yoghurt, salt, peppar och dill.
  4. Häll blandningen i 4 små skålar och låt pannacottan stelna i kylen några timmar eller över natten.
  5. Skala räkorna och dela havskräftsstjärtarna i grova bitar (kontrollera att du fått bort bajssträngen). Lägg skaldjuren i olivolja, citronsaft och blanda ner dillen. Låt skaldjuren marinera i ett par timmar.
  6. Inför serveringen toppar du pannacottan med skaldjur och en liten klick rom.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar