En variant på den pannacotta som jag presenterat tidigare på bloggen. Här serverar jag den toppad med marinerade skaldjur och löjrom.
Ingredienser till 4 portioner
- 1½ gelatinblad
- 2 dl grädde
- 1 dl turkisk yoghurt
- ½ tsk salt
- 1 krm nymalen svartpeppar
- 1 dl finskuren dill
Topping
- 8 havskräftsstjärtar
- 250 g räkor
- 1 msk olivolja
- 2 msk pressad citron
- ½ dl plockad och finskuren färsk dill
- 50 g löjrom eller sikrom
Gör så här:
- Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten cirka 5 minuter.
- Koka upp grädden och ta den från värmen. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i grädden så att de smälter.
- Blanda i yoghurt, salt, peppar och dill.
- Häll blandningen i 4 små skålar och låt pannacottan stelna i kylen några timmar eller över natten.
- Skala räkorna och dela havskräftsstjärtarna i grova bitar (kontrollera att du fått bort bajssträngen). Lägg skaldjuren i olivolja, citronsaft och blanda ner dillen. Låt skaldjuren marinera i ett par timmar.
- Inför serveringen toppar du pannacottan med skaldjur och en liten klick rom.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar