tisdag 15 januari 2019

Torskbullar



Tänk inte traditionella fiskbullar, här har vi torskbullar på ett lite elegantare sätt i kaviarsås med gräslök.

Ingredienser till 4 portioner

  • 600 g torskfilé
  • 2 gula lökar
  • ½ kokt potatis, mosad
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 1 dl ströbröd
  • ½ dl grädde
  • 1½ msk finskuren dill
  • 1½ tsk salt
  • nymalen vitpeppar

Sås

  • 2 dl grädde
  • 50 g smör
  • 2 msk orökt kaviar
  • 1 tsk pressad citron
  • salt och nymalen vitpeppar
  • finhackad gräslök

Gör så här:

  1. Skala och hacka löken. Fräs den i lite smör och låt den svalna.
  2. Skär fisken i bitar och kör den i en matberedare.
  3. Blanda ägg, äggula, ströbröd och grädde. Låt blandningen stå och svälla en stund.
  4. Blanda alla ingredienserna i matberedaren.
  5. Rulla små bullar och stek dem i smör på medelvärme. Håll bullarna varma i ugnen på låg värme (125 grader).
  6. Värm ingredienserna till såsen (utom gräslöken) i en kastrull.
  7. Mixa såsen med stavmixer. Red eventuellt såsen med lite majsstärkelse.
  8. Lägg torskbullarna på ett serveringsfat och häll såsen över. Toppa med gräslöken.
  9. Servera med kokt delikatesspotatis och pressgurka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar