Tänk inte traditionella fiskbullar, här har vi torskbullar på ett lite elegantare sätt i kaviarsås med gräslök.
Ingredienser till 4 portioner
- 600 g torskfilé
- 2 gula lökar
- ½ kokt potatis, mosad
- 1 ägg
- 1 äggula
- 1 dl ströbröd
- ½ dl grädde
- 1½ msk finskuren dill
- 1½ tsk salt
- nymalen vitpeppar
Sås
- 2 dl grädde
- 50 g smör
- 2 msk orökt kaviar
- 1 tsk pressad citron
- salt och nymalen vitpeppar
- finhackad gräslök
Gör så här:
- Skala och hacka löken. Fräs den i lite smör och låt den svalna.
- Skär fisken i bitar och kör den i en matberedare.
- Blanda ägg, äggula, ströbröd och grädde. Låt blandningen stå och svälla en stund.
- Blanda alla ingredienserna i matberedaren.
- Rulla små bullar och stek dem i smör på medelvärme. Håll bullarna varma i ugnen på låg värme (125 grader).
- Värm ingredienserna till såsen (utom gräslöken) i en kastrull.
- Mixa såsen med stavmixer. Red eventuellt såsen med lite majsstärkelse.
- Lägg torskbullarna på ett serveringsfat och häll såsen över. Toppa med gräslöken.
- Servera med kokt delikatesspotatis och pressgurka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar