Sejrygg är ett billigare alternativ än torskrygg, men finns inte lika ofta i fiskdisken. Rätten går naturligtvis lika bra att laga på torskrygg.
Ingredienser till 2 portioner
- 350 - 400 g sejrygg
- ½ dl salt
- 5 dl vatten
- svartpeppar
- olivolja
Tillbehör
- ½ blomkålshuvud
- ½ fänkålsstånd
- ½ salladslök
- några rädisor
- olivolja att fräsa i
- flingsalt och nymalen svartpeppar
Basilikasås
- ½ kruka basilika
- ½ dl grovt riven parmesan
- 1 dl crème fraiche
- en skvätt mjölk
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda salt och vatten till lagen och lägg i fisken delad i 2 portionsbitar. Låt fisken ligga i saltlagen i cirka 20 minuter.
- Ta upp och torka fiskbitarna. Lägg dem i en ugnsform, ringla över lite olivolja och mal över svartpeppar. Baka av i ugnen till en innertemperatur på 48 grader.
- Dela blomkålen i små buketter och strimla fänkålen med mandolin. Rosta blomkålen i olivolja och tillsätt fänkålen mot slutet. Salta och peppra.
- Plocka basilikabladen till såsen och kör dem i en blender tillsammans med crème fraiche och parmesan. Blanda i lite mjölk till lagom konsistens och smaka av med salt och peppar.
- Servera fisken med sås, grönsaksfräset och potatismos. Toppa med tunna rädisskivor och finskuren salladslök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar