fredag 25 januari 2019

Skalchips

Direkt från ugnen!


Fredag och kanske dags för lite chips? Ett alternativ är chips av potatisskal, morotsskal eller rödbetsskal. Miljövänligt och resurssnålt!

Ingredienser

  • Väl sköljda skal av potatis och/eller morötter. Rödbetor är gott, men bör göras separat om man inte vill ha röd färg på hela satsen.
  • Olivolja
  • Flingsalt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Sprid ut skalen på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Häll över lite olivolja och strö över flingsalt. Blanda väl.
  4. Sätt in mitt i ugnen och baka av tills chipsen fått färg och är lite spröda.
  5. Låt plåten stå kvar i ugnen på eftervärmen med luckan lite på glänt.

1 kommentar:

  1. Det ska vi prova - annars går mina skal rätt ut i naturen på vår stora gård - där harar springer om nätterna ... men du - har du torkat päron och äpplen med goda resultat ? Jag sålde bröd - hällakaka ute i byarna - hos två gamla damer i en antik gammal gård - blev jag bjuden på dessa godis bitar ...

    SvaraRadera