onsdag 16 maj 2018

Wien

En försommarvecka i Wien har innehållit mycket kultur, god mat, god dryck, sol och värme. En vandring längs matstånden på Naschmarkt innehåller många frestelser och jag önskar alltid att jag här hemma hade tillgång till en sådan mångfald.

Fräscha grönsaker
Kryddor av alla slag - billigt och exotiskt

Antipasti
Fylld pasta som i Italien



Kryddgrönska av alla de slag. Stora och härliga krukor!


När ögonen fått sitt måste magen också bli mätt.
 
  
 
 


En läskande Aperol före maten!


 
 
Sparriss i säsong också i Österrike. Här serverad med hollandaisesås och körvelpotatis.
 
 
 
 
Konstmuséet Albertina har också en bra restaurang. Här en lunch med grillad macka och sallad. Till det en kopp Melange som är österrikarnas variant på italienarnas cappuccino.
 
 
 
 
 
Självklart måste också en rejäl wienerschnitzel med potatissallad ingå i besöket!
 
 
 

                                                                                                                                       
 
 
 







 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar