Vår och härlig sol! Söndagsmiddag med röding och primörer (recept finns här på bloggen). En grön soppa i glas blir en trevlig förrätt.
Ingredienser till 4 portioner i glas:
- 2 schalottenlökar
- ½ l kycklingbuljong (gärna hemkokt)
- 1 dl torrt vitt vin
- ½ dl crème fraiche
- 400 g frysta gröna ärter
- salt och nymalen vitpeppar
- smör att fräsa i
Tillbehör:
- crème fraiche
- grovkornig stenbitsrom (eller löjrom om det ska vara lite festligare)
Gör så här:
- Hacka löken och fräs i lite smör utan att löken tar färg.
- Tillsätt buljong och vin. Koka i 5 minuter. Tillsätt crème fraiche och ärter. Koka ytterligare ett par minuter.
- Mixa soppan med stavmixer eller i en kannmixer och smaka av med salt och peppar.
- Häll upp soppan i 4 glas och toppa med crème fraiche och lite rom.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar