söndag 20 maj 2018

Fläskfilé i grön sås

 

 

Ingredienser till 4 portioner

  • 600 g fläskfilé
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör att steka i

Grön sås

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 msk dijonsenap
  • ½ dl finskuren gräslök
  • ½ dl finskuren basilika
  • ½ dl finskuren dill

Gör så här:

  1. Skär bort alla senor från köttet och skär det i 3 cm tjocka skivor. Platta ut köttskivorna med handflatan. Salta och peppra.
  2. Bryn köttet i smör i en stekpanna.
  3. Blanda grädde, fond och senap och häll över köttet. Låt alltsammans puttra några minuter tills köttet är klart.
  4. Tillsätt örterna och smaka av med ytterligare salt och peppar
  5. Servera tillsammans med färskpotatis och rostad grön sparris.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar