Fläskfilé i grön sås
Ingredienser till 4 portioner
- 600 g fläskfilé
- salt och nymalen svartpeppar
- smör att steka i
Grön sås
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk koncentrerad kalvfond
- 1 msk dijonsenap
- ½ dl finskuren gräslök
- ½ dl finskuren basilika
- ½ dl finskuren dill
Gör så här:
- Skär bort alla senor från köttet och skär det i 3 cm tjocka skivor. Platta ut köttskivorna med handflatan. Salta och peppra.
- Bryn köttet i smör i en stekpanna.
- Blanda grädde, fond och senap och häll över köttet. Låt alltsammans puttra några minuter tills köttet är klart.
- Tillsätt örterna och smaka av med ytterligare salt och peppar
- Servera tillsammans med färskpotatis och rostad grön sparris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar