lördag 19 augusti 2017

Torskrygg med ramslökssås

´
Även i år hade kulturkalasets matmarknad torkad ramslök till försäljning. Säsongen för färsk ramslök är otroligt kort, men den torkade är en bra ersättning.

 

Ingredienser till 2 portioner

  • 400 g torskrygg
  • 5 dl vatten
  • ½ dl salt
  • nymalen vitpeppar

Ramslökssås

  • 1 msk smör
  • ½ finhackad lök
  • ½ dl grönsaksbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk torkad ramslök
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här:

  1. Blanda salt och vatten. Dela torskryggen i två portionsbitar och låt fisken rimma i lagen ca 15 minuter.
  2. Sätt ugnen på 125 grader. Ta upp och torka av fisken. Lägg den i en ugnsform och mal över vitpeppar. Baka fisken till en innertemperatur av 46 grader (använd helst termometer).
  3. Fräs den hackade löken i lite smör utan att den tar färg. Tillsätt buljong och vispgrädde. Låt alltsammans koka tills såsen tjocknar. Rör ner crème fraiche och ramslök. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera fisken med sås, nykokt potatis och kokta grönsaker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar