Även i år hade kulturkalasets matmarknad torkad ramslök till försäljning. Säsongen för färsk ramslök är otroligt kort, men den torkade är en bra ersättning.
Ingredienser till 2 portioner
- 400 g torskrygg
- 5 dl vatten
- ½ dl salt
- nymalen vitpeppar
Ramslökssås
- 1 msk smör
- ½ finhackad lök
- ½ dl grönsaksbuljong
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl crème fraiche
- 2 msk torkad ramslök
- salt och nymalen vitpeppar
Gör så här:
- Blanda salt och vatten. Dela torskryggen i två portionsbitar och låt fisken rimma i lagen ca 15 minuter.
- Sätt ugnen på 125 grader. Ta upp och torka av fisken. Lägg den i en ugnsform och mal över vitpeppar. Baka fisken till en innertemperatur av 46 grader (använd helst termometer).
- Fräs den hackade löken i lite smör utan att den tar färg. Tillsätt buljong och vispgrädde. Låt alltsammans koka tills såsen tjocknar. Rör ner crème fraiche och ramslök. Smaka av med salt och peppar.
- Servera fisken med sås, nykokt potatis och kokta grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar